söndag 23 februari 2014

Birgitta Hahn - tygkollektionen Bodil

 
Nu när till och med meteorologerna har konstaterat att det är vår i mitt älskade Stockholm och det börjar spira lite varstans, vad passar då bättre än ett av Birgitta Hahns tygmönster. 2005 formgav trion från 10-gruppen, där Birgitta Hahn ingår, tyg-kollektionen "Bodil" för IKEA. Tre mönster i två färgställningar. Här är Birgittas bidrag.
 
 
Mönstret finns även i en klar gul/blå/röd färgställning. Stormönstrat, uttrycksfullt, färgrikt och inspirerande. Härligt!
 
Lite om Birgitta Hahn & 10-gruppen: Född 1938. Svensk textilformgivare utmärkande för sina stora blom- och bladmönster. Hon har formgivit inredningstextil, tapet och mattor för Borås Wäfveri, Finlayson, Ikea, Duro och KF. En av grundarna och medlem sedan starten 1970 i 10-gruppen tillsammans med Tom Hedqvist och Ingela Håkansson. Södra Ängby, Slussen, Stadsbiblioteket, Vive, Poh och Tråd är några av hennes kända mönster. Tidigare var Inez Svensson, Gunila Axén, Britt-Marie Christofferson, Carl-Johan de Geer, Susanne Grundell, Lotta Hagerman och Tage Möller medlemmar i 10-gruppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar